Blog
Full 1
Blog
Full 1
Full 1
Blog
Full 1
previous arrow
next arrow

Blog afl.1

Tijd om een ui te pellen..... Hoe je 8 jaar kunt doen over een ui pellen.

Zo eindelijk is het zover, je mag op vakantie! Yeahhhh

Maar innerlijk voel je het niet echt, natuurlijk de ontlading omdat je vrij hebt is er, maar als je dan op je plaats van bestemming gesetteld bent, met een drankje zit te genieten en de kids (of partner..) lekker aan het spelen zijn komt met die rust en vaak ook die innerlijke onrust en ontevreden gevoel.  Dat is logisch want nu krijg je ook  tijd om na te denken……Tijd om een ui te pellen!

De meeste scheidingen beginnen direct na de vakantie, de meeste faillissementen zitten in het najaar, de meeste burn outs beginnen in het najaar….. Dat zegt wat….

Lees mijn verhaal, dat is van mij persoonlijk, doe ermee watje wilt maar ga aan de slag om een gelukkiger leven te krijgen door je in de vakantie nu al af te vragen….

WIE ben ik, WAT kan ik en WAT wil IK!

En als je dat niet helder krijgt, neem dan contact met me op om samen de weg te bewandelen in de zoektocht naar de beste versie van jezelf.

 

 

 

In 2012 maakte ik deze foto…Ik woog 92 kilo, werkte mij helemaal een slag in de ronde en voelde mij niet gezond, verre van dat.

Ik had suikerziekte, moest pillen nemen waar ik vervolgens weer ernstige buikklachten van kreeg en het stressniveau was 9.

Ik gaf mijn leven een 3 en tijdens de zomervakantie besloot ik ook dat het anders moest.

Vanaf die tijd ging er een knop om, ik ging mijn eigen ui pellen.

Langzaam ging ik mijn leven veranderen. Laagje voor laagje pelde ik zorgvuldig mijn innerlijke ui af totdat ik bij de kern kwam. Wel met behulp van coaching want feedback krijgen is een mooie manier om ook de juiste stappen te kunnen zetten. Mijn coach Wendy en ook ondernemerscoach Bart Lemmen wisten dat precies te raken.

                             Ien 1.0 moe, ongezond en stressvol

Ien 2.0 werd geboren, toen Ien 3.0 en inmiddels zit ik op de 4.0 Versie!

De 2.0 versie had al meer weg van een gezond leven, ook mijn voedingspatroon nam ik onder de loep. Jarenlang probeerde ik af te vallen, echter ik kreeg het niet spits, met behulp van nieuw inzicht lukte het in de 2.0 versie om af te vallen naar 62 kilo maar dit kwam er ook weer binnen no time aan.

Toen begon ik ook mijn “ren- carrière”, dankzij mijn bevlogen trainer Wim van Run Runforhealth kwam ik verder dan normaal 50 meter en liep ik binnen korte tijd 5 kilometer

Ik volgde zelf een NLP opleiding bij Eliane, en mijn leerproces kwam daardoor in een versnelling.

 

Mijn relatie werd in de 2.0 ook grondig onderzocht en we kwamen tot de conclusie dat ook dit anders moest. Therapeuten bogen zich over onze communicatie zonder enig resultaat.

Mijn bedrijf groeide als kool, tevreden klanten met een 8.7 voor klanttevredenheid maar een leven met een 3, nou wat heb je dan… dus tijd voor een transitie naar een 3.0 versie.

In de 3.0 versie omstreeks 2015 besloten we uit elkaar te gaan, niet met wrok maar met respect. En al viel het niet altijd mee om dit respect te houden, toch is dat goed gelukt en zijn we beiden een stuk gelukkiger.

Ook nam ik mijn bedrijf onder de loep, en nam ik afscheid van klanten die mijn energie slurpten en respectloos omgingen met mij en mijn medewerkers. Ik vormde een fanclub van trouwe klanten en werd langzaamaan een blijere werkgever.

Inmiddels woog ik weer 82 dus nog altijd veel te zwaar, de praktijk-diëtiste gaf me ongeschikte adviezen en afvallen werd een marteling door het constante gevoel van miskleunen..

In de 4.0 versie ging het voorwaarts, ik vond het boek van Harriet Verkoelen en viel blijvend af naar 67 kilo, ik werd gezond en daardoor ook weer gelukkiger. Ik liep inmiddels ook op de Venloop de 10 kilometer. Mijn dochters groeiden op tot prachtige meiden en gingen het huis uit Eindhoven onveilig maken.

Mijn ondernemers-advieskantoor werd veel te groot voor mij alleen, echte samenwerkpartners waren niet te vinden dus die zaak met mijn super-werknemers heb ik verkocht aan een gewaardeerd collega en ik ging op zoek naar mijn passie.

57 jaar, en ik was doodop. Ik had een jaar nodig om bij te komen om van de jarenlange 40 a 60-urige werkweken te onthaasten..

                                                                                                                                                              Ien 4.0 gezond, medicijnvrij en gelukkig

 

 

Ik vroeg mij af wie ik nu eigenlijk was, en tsja eigenlijk wist ik dat wel maar ik was toch nog nooit tot de kern van de ui gekomen….’

Toen ik met coach Wendy tot in de kern kwam wist ik wat ik wilde, hoe ik dit in een stappenplan moest zetten en waar ik dan aan moest gaan werken.

Ik ontdekte mijn drijfveren, mijn Disc-kleuren en mijn Belbinprofiel en ging mij verdiepen in het vak coaching. Ik kwam er al snel achter dat ik al jaren coachte bij klanten maar dat er zeker 100 technieken bestaan om beter tot die kern van die ui te komen.

Als kers op de taart slaagde ik met vlag en wimpel voor een HBO-ICM- opleiding tot coach en werd ik gecertificeerd tot NOBCO-coach.

Nu coach en adviseer ik werknemers en ondernemers en via Zelfwerkt ben ik re-integratie-coach voor trajecten via het UWV. Ik ga fluitend naar mijn werk!

Privé veranderde er veel, ik verhuisde uit mijn geliefde Well en volgde mijn nieuwe liefde naar Castenray alwaar ik ging samenwonen met mijn lief en de kinderen.

Nu geef ik mijn leven een 9, ik heb voldoende tijd om mijn zaak te runnen en het huishouden te combineren, ik ontdekte zelfs een passie voor koken.

Ik ren niet meer van hot naar hu, mediteer dagelijks, heb iedere woensdag een “balansdag” en geniet van onze gezamenlijke opgroeiende studerende kinderen en sta ze bij met raad en daad.

Toen ik in de 2.0 versie aan deze lifechange begon had ik niet kunnen bedenken hoe moeilijk het proces zou zijn, maar ook hoe bijzonder veel het waard is om het aan te gaan.

 

En…dacht ik in 2012 dat ik dit zou lukken? Nee hoor, ook ik bleef uitvluchten verzinnen…..val dus niet in dezelfde valkuil als ik en ga ervoor.

Dus, de kern van dit verhaal

Ervaar jij je leven slecht …..alleen met je eigen slingers verander je het echt!

 

De enige die dit kan veranderen ben je zelf, met behulp van mij als ervaringscoach kan je dat veel brengen doordat we een van die 100 technieken toepassen waardoor jij ineens tot de slotsom komt: Dit ben ik, dit kan ik en DAT WIL IK!

Tot slot wil ik de uienpellers van Ien bedanken voor het geven van Ienzicht;

 

Mijn lief en onze kinderen

Mijn moeder, broers en zusjes

Het personeel van Derks Ondernemersadvies

Bart Lemmen van Claassen Moolenbeek & partners

Wendy Duijvensteijn van SteijnBers

Eliane Reehuis van Drijfveerkracht

Mijn vriendinnen voor eeuwige steun

Wim Claassen van Run for Health